WELKOM
COUNSELLING-COACHING
BLOESEMREMEDIES
Bach Bloesemremedies
Australische Bushbl.
Nederlandse bl.
F.E.S. (Californ.bl)
CREATIEVE THERAPIE
about me
Internet-/Tele-coach
Training
TARIEVEN
Route
Links & Downloads
CONTACT

 

  Praktijk    Mieke Barendregt

                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

(F.E.S.) CALIFORNISCHE BLOESEMTHERAPIE

 

 1. Black eyed Susan
 2. Bleeding Heart
 3. Chamomile
 4. Dill
 5. Dandelion
 6. Dogwood
 7. Fuchsia
 8. Golden ear  drops
 9. Goldenrod
10. Mallow
11. Mariposa Lily
12. Pink Yarrow
13. Pomegranate
14. Sagebrush
15. Saquaro

16.Saint John's Wort
17. Self-heal
18. Shooting Star              19. Sticky Monkeyflower
20. Sunflower
21. Tiger Lily
22. Violet
23. Yerba Santa
24. Yarrow

25. Basil
26. Blackberry
27. Calofornia Poppy
28. Cayenne
29. Chaparral
30. Iris
31. Lotus
32. Madia
33. Morning Glory
34. Mountain    Pennyroyal
35. Rabbitbrush
36. Star Thistle                        


37. Buttercup
38. Calandula
39. California Wild Rose
40. Filaree
41. Garlic
42. Hound's Tongue
43. Indian Pink
44. Larkspur
45. Lavender
46. Mullein
47. Nasturtium
48. Oregon Grape
49. Red Glover
50. Scotch Broom
51. Shasta Daisy
52. Star Tulip
53. Sweet Pea
54. Tansy                           


55. Zinnia
56. Trillium
57. Trumpet Vine
58. Penstemon
59. Quaking Grass
60. Scarlet Monkeyflower
61. Manzanita
62. Corn
63. Indian Paintbrush
64. Aloe Vera
65. Arnica
66. Calofornia Pitcher Plant
67. Deer Brush
68. Mountain Pride
69. Mugwort
70. Peppermint
71. Quince
72. Borage                                                          

Nummering  volgens Praktijk voor Energetische therapie & Procesbegeleiding
Zoek in de onderstaande lijst op alfabetische volgorde naar de omschrijving:

 

 

Aloë vera - aloë vera 

herstelt de levensenergie, wanneer men zich opgebrand of uitgeput voelt, helpt om creatieve energie te integreren met gevoelens die in het hart zitten. Wanneer teveel energie is uitgegeven.

Goed voor de "workaholic".Alpine lily - sierra tijgerlelie  

helpt goed bij een te abstracte of geestelijke beleving van de vrouwelijke identiteit, niet goed met het lichaam verbonden zijn, vervreemding en/of afwijzing van de vrouwelijke organen en deze

zien als minderwaardig.


 

Angel's Trumpet - doornappel  

angst voor de dood, weerstand tegen het loslaten van het leven,  het ontkennen van de realiteit van de geestelijke wereld.


 

Angelica - engelwortel  

een gevoel van isolement, afgesloten van geestelijke leiding en bescherming.


 

Arnica - valkruid  

herstelt etherische energie na shock of trauma, helpt om de verbinding te handhaven met je WareZelf en met leven gevende, vormende krachten.


 

Baby Blue Eyes - bosliefje  

verdedigend, onzekerheid, cynisch wantrouwen met betrekking tot de wereld, vervreemding van je WareZelf, gebrek aan steun van de vader tijdens de jeugd.


 

Basil - basilicum  

bij integratie van seksualiteit, liefde en spiritualiteit in relaties en wanneer deze krachten worden gezien als tegengestelde polariteiten, voor conflicten in relaties over seksuele en emotionele kwesties.


 

Black Cohosh - zilverkaars  

gevangen zijn in relaties of levensstijlen die corrupt, verslavend en/of gewelddadig zijn, donkere, verzamelde emoties.


 

Black Eyed Susan - ruige rudbeckia  

geeft een diepgaand inzicht, brengt het transformerende licht van het bewustzijn in de 'donkere' aspecten van onze ziel, bij het vermijden om naar begraven emoties te kijken. Het wordt gebruikt

als een remedie om de donkere, innerlijke emoties te behandelen, die in iemands geest kunnen woekeren.


 

Black Berry - braam  

vertaalt gedachten in activiteit, wendt de creatieve kracht van het denken aan, om het gevoel van traagheid of vastzitten te overwinnen. Voor groei en uitbreiding.


 

Bleeding Heart - gebroken hartjes  

bevrijdt emotionele bindingen, laat de liefde in vrijheid bestaan. Voor hen die zich te veel vereenzelvigen, zich vastklemmen en te bezitterig zijn met degenen die ze liefhebben, deze remedie helpt

hen die een sterke maar ongezonde emotionele binding met een ander voelen. Een gebroken hart wordt vaak veroorzaakt door een bezitterige binding met een ander, die men moeilijk los kan laten,

hij helpt om het hart van binnen uit te versterken en een nieuw leven te geven. Helpt bij liefdesverdriet en pijn.


 

Borage - komkommerkruid  

om zwaarmoedige gevoelens, ontmoediging of droefheid te overwinnen. Dit kruid geeft opgewekte moed, om met vertrouwen gevaar en uitdagingen tegemoet te zien.


 

Buttercup - boterbloem  

je licht met anderen delen, de waarde van je gaven kennen, voor verlegenheid en het wegcijferen van jezelf. Geeft een waardering van je eigenwaarde.


 

Calendula - goudsbloem  

innerlijk luisteren, de essentiële boodschap van anderen horen, voor degenen die wel de woorden maar niet de bedoeling van anderen horen. Wanneer men te scherp is met woorden.


 

California Pitcher Plant - cobra lelie  

verandert instinctieve krachten in wat echt menselijk is. Helpt om in de wereld staan met moed en kracht. Wanneer je bang bent voor de instinctieve krachten van het zelf of hiermee niet

meer verbonden bent. Aardse vitaliteit.


 

California Poppy - slaapmutsje  

rusteloos zoeken buiten jezelf, het zoeken naar de uiterlijke rijkdom. Deze remedie helpt je bij een uitgebalanceerd innerlijk zelf te komen. Wetende dat het echte goud in je hart zit. Hij

helpt om het rusteloos zoeken van de ziel, vaak verleid door uitwendig glitter, door een herkenning van het esoterische goud van spirituele kennis in het hart te transformeren.


 

California Wild Rose - Californische wilde roos

vitaliteit, verjonging, enthousiasme en betrokkenheid bij het leven is wat deze remedie teweeg kan brengen, tegenover apathie en moeilijkheden met de verpersoonlijking. Hij helpt liefde

te begrijpen als een verlossende activiteit, die apathie, onverschilligheid of pessimisme verandert en helpt om zielen actief, positief en zorgzaam voor het leven op aarde te laten worden.


 

Calla Lily - aronskelk  

verwarring, tweeslachtigheid over seksualiteit en geslachtsidentiteit. Deze remedie helpt je om helderheid over je seksuele identiteit te krijgen.


 

Canyon Dudleya - dudleya  

bij ontvankelijkheid voor psychische of paranormale invloeden, overdreven emotionele reactie op psychische ervaringen. Deze remedie helpt je om een levendige geestelijke en emotionele

energie te ontwikkelen en een uitbundige, charismatische aanwezigheid te zijn.


 

Cayenne - Spaanse peper  

katalyseert veranderingen, ontbrandt de wil, verder gaan naar de volgende fase, tegen het gevoel van vastzitten, gevangen door gewortelde gewoonten en luiheid.


 

Chamomile - kamille  

deze remedie is tegen nerveusheid, slapeloosheid en emotionele verwarring, goed voor kinderen die snel overstuur zijn. Het is een populair kruid voor ontspanning en de spijsvertering.

Helpt om een stralend zonnevlecht centrum te krijgen en om in balans met het gevoelsleven te komen. Geeft een bevrijdend gevoel van emotionele spanningen, geeft innerlijke rust en objectiviteit.


 

Chaparral - creosoot heester

emotionele reiniging, speciaal gedurende de slaap. Helpt met het in contact brengen van diepere niveaus van bewustzijn en begrip. Voor met gif bedekte emoties, bij een chaotische

innerlijke wereld, bij drugsverslaving.


 

Chrysanthemum - chrysant  

helpt bij angst voor het ouder worden en het sterven, zich overdreven vasthouden aan jeugdigheid, rijkdom of beroemd zijn, gehecht aan materiële waarde. Deze remedie geeft een verschuiving

van het persoonlijke ego naar een hogere spirituele identiteit, zielsverbinding met wat werkelijk eeuwig is.


 

Corn - maïs

gegrond zijn, verbinding met de Aarde speciaal met de voeten, stabiliteit, evenwicht tussen hemel en aarde en in sociale relaties. Overwinnen van desoriëntatie en stress, speciaal in grote steden.


 

Cosmos - cosmea  

helpt bij ongeorganiseerd spreken en niet kunnen focussen in de communicatie, overenthousiast spreken, overweldigt door teveel ideeën. Helpt om tijdens het spreken helder en duidelijk

de gedachten te kunnen verwoorden.


 

Dandelion - paardenbloem  

snijdt door emotionele blokkades, heft spanning op, herstelt geestelijke helderheid, speciaal behulpzaam samen met intens lichaamsgericht werken; o.a. dans en sport.


 

Deer Brush - Amerikaanse sering  

onschuldig van gevoel, geeft zuiverheid van hart en bedoelingen, brengt duidelijkheid aan degenen die vanuit onbewuste motieven handelen.


 

Dill - dille  

verwerking en integratie van veel indrukken en ervaringen, voor het gevoel overweldigd en over-gestimuleerd te zijn door de snelheid van het leven. Overgevoelig voor de invloeden uit de omgeving.


 

Dogwood - kornoelje  

voor het loslaten van verhardende en beperkende emoties, welke diep in het lichaam worden vastgehouden, om te kunnen vergeven.


 

Easter Lily - trompet lelie  

het gevoel dat seksualiteit onzuiver en onrein is, innerlijke conflicten over seksualiteit. Helpt bij het zuiveren van de ziel.


 

Echinacea - zonnehoed  

geschokte gevoelens door trauma of door misbruik, niet meer in staat zijn een gevoel van waardigheid te vinden in zichzelf. Helpt om weer integriteit in jezelf te vinden.


 

Evening Primrose - teunisbloem  

zich afgewezen en ongewenst voelen, ervaringen in het verleden van seksueel misbruik (geestelijk of lichamelijk), het vermijden van verbintenissen in relaties, angst voor het ouderschap,

seksuele en emotionele gevoelsonderdrukking. Helpt om emotionele warmte te ervaren en om in het hier en nu te leven. Vertrouwen hebben in relaties.


 

Fairy Lantern - mormonentulp  

helpt bij onvolwassenheid, hulpeloosheid, behoeftig zijn, afhankelijkheid en emotionele onderdrukking. Helpt om een gezonde ontwikkeling op gang te zetten en het accepteren van de

verantwoordelijkheden van een volwassen persoon.


 

Fawn Lily - hondstand  

Jezelf terugtrekken, in isolement gaan, zelfbescherming, overgevoelig, overontwikkelde spiritualiteit in vergelijking met de sociale ontwikkeling. Helpt om de betrokkenheid bij de wereld te

accepteren en in staat te zijn om je spirituele gaven met anderen te delen.


 

Filaree - reigersbek  

helpt bij het loslaten van zorgen, het zien van de grotere werking van de dingen die gebeuren in het leven.


 

Forget me not - vergeet mij niet

eenzaamheid en gebrek aan bewustzijn van spirituele verbindingen met anderen, spiritueel isolement. Deze remedie helpt om bewust te worden van de karmische verbindingen in persoonlijke

relaties.


 

Fuchsia - fuchsia

voor het ervaren en begrijpen van geblokkeerde emoties, om zich emotioneel te kunnen uiten, speciaal bij emotionele onderdrukking die gevoeld wordt als spanning, psychosomatische

ziekten of valse emotionaliteit.


 

Garlic - knoflook  

reinigt je van angst en bezorgdheid, helpt je kalm en vertrouwd te voelen tegenover anderen. Om onzekerheden, nervositeit, plankenkoorts en ongerustheid te overwinnen. Angstig en slap

of gemakkelijk te beïnvloeden als gevolg van te weinig vitaliteit. Deze remedie geeft je kracht.


 

Golden Ear Drops - gebroken hartjes  

helpt inzicht te geven in pijnlijke herinneringen en emoties uit de kinderjaren en helpt met het loslaten hiervan, je leert het verband te zien tussen oude trauma's en de tegenwoordige

problemen.


 

Golden Yarrow - gouden duizendblad  

deze remedie is goed als je jezelf door je overgevoeligheid terug trekt uit het sociale leven, jezelf gemakkelijk kwijtraakt of jezelf verhard om met je gevoeligheden om te gaan. Het leert je

duidelijk aan anderen te laten zien wie je bent.


 

Goldenrod - guldenroede  

eerlijk zijn tegenover je hogere zelf in sociale relaties, voor mensen die in contact met andere een onjuiste persoonlijkheid aannemen, speciaal door de druk van een groep of de sociale

verwachtingen.


 

Hibiscus - hibiscus  

het niet in staat zijn om je te verbinden met je eigen seksualiteit, gebrek aan warmte en vitaliteit. Deze remedie helpt je om warmte en ontvankelijkheid in vrouwelijke seksxualiteit te ervaren,

integratie van zielenwarmte en lichamelijke gevoelens.


 

Hound's Tongue - hondstong  

helpt de geest met het verkrijgen van inzichten, voor het veranderen van gevoelsbindingen en beperkende intellectuele gedachten, de wereld minder materialistisch gaan zien.


 

 

Indian Paintbrush - helmkruid familie  

helpt bij het ontwaken van de kracht van de creatieve prikkel, levende energieke creativiteit, om de frustratie te overwinnen die vitale krachten beletten om zich om te zetten in creatieve ideeën.


 

Indian Pink - lijmkruid  

helpt je kalm en in je centrum te blijven temidden van intense activiteit en/of stress, voor degenen die uit balans raken door wat er om hen heen gebeurd.


 

Iris - iris 

voor artistieke en creatieve inspiratie, om gevoelens van frustratie en beperktheid te overwinnen, voor mensen die het gevoel hebben dat hun ziel is opgedroogd en geen inspiratie meer

kunnen opdoen. Waardevolle remedie voor mensen die behoefte hebben hun vernieuwde, innerlijke glans van zielenkleur in hun uiterlijke taken tot uiting te brengen.


 

 

Lady's Slipper - venusschoentje (geel)  

vervreemd van zijn eigen innerlijke autoriteit, niet in staat om zijn hogere spirituele doelen met het werkelijke leven en werk te integreren, nerveuze uitputting, seksueel leeg zijn. Deze remedie

brengt spirituele kracht naar de basis-chakra.


 

Larkspur - ridderspoor  

leiderschap met een vreugdevol hart, voor plichtmatigheid, of een verlangen naar zelfverheerlijking.


 

Lavender - lavendel  

voor innerlijke vrede, verzachting, harmonische gevoelens, spirituele gevoeligheid.


 

Lotus - Indische lotus  

voor spirituele openheid, meditatieve ontvankelijkheid, ontwikkeling van de ziel.


 

Love-Lies-Bleeding - kattenstaartamarant  

bij verergering van pijn bij lijden als gevolg van isolement, diepe melancholie als gevolg van het te veel verpersoonlijken van de eigen pijn. Deze remedie helpt om je de mogelijkheid te geven

verder te gaan dan de persoonlijke pijn door het vinden van de diepere zin van dit lijden, waarbij we het persoonlijke los kunnen laten.


 

Madia - madia  

voor concentratie, aandacht voor het detail, afwerken, voor de neiging om gemakkelijk afgeleid of verstrooid te zijn. Madia trekt de aandacht naar het centrum en geeft helderheid.


 

Mallow - kaasjeskruid

biedt de mogelijkheid om vriendschappen te ontwikkelen, warmte naar anderen uit te stralen, overwinnen van sociale onzekerheden.


 

Manzanita - beredruif  

waardering voor het fysieke lichaam en de fysieke wereld. Een remedie om je goed te aarden. Te gebruiken voor en na een narcose om de eenheid tussen lichaam en geest weer te herstellen.


 

Mariposa Lily - vlinderlelie  

voor het genezen van gevoelens van vervreemding en het gevoel niet meer geliefd te zijn, ontvankelijk voor menselijke liefde, de band tussen moeder en kind. Goed te nemen na een traumatische

gebeurtenis om weer bij de eigen liefdesgevoelens te komen.


 

Milkweed - zijdeplant  

extreme afhankelijkheid en emotionele onderdrukking, verdoofd bewustzijn door drugs, alcohol of teveel ongezond eten. Behoefte om te ontsnappen aan zichzelf. Helpt je om je eigen gezonde

persoonlijke kracht en onafhankelijkheid weer naar boven te halen.


 

Morning Glory - klimmende winde  

helpt je om met oude verslavende gewoonten te breken, maakt je vitaal en alert, tegen rusteloosheid en zenuwachtigheid. Helpt de ziel om te ontwaken voor nieuwe dingen en frisse inzichten.


 

Mountain Pennyroyal - coyotemunt  

deze remedie maakt de geest schoon van negatieve gedachten, helemaal als de gedachten van anderen zijn overgenomen, geeft kracht en helderheid in de gedachten.


 

Mountain Pride - rode penstemon  

geeft kracht en zelfbewustzijn waardoor men in staat is om situaties te veranderen die ongunstig zijn of die je tegenwerken.


 

Mugwort - alsem  

deze remedie helpt je om in evenwicht te blijven wanneer de eerste intuïtieve vermogens naar buiten komen.


 

Mullein - koningskaars  

eerlijk zijn voor jezelf, vervulling van iemands echte mogelijkheden als iemand moeite heeft om deze te verwerkelijken. Goed voor als je het moeilijk vindt om naar je innerlijke stem te luisteren.


 

Nasturtium - Oostindische kers  

bij uitputting van de levenskracht en de ziel aan het opdrogen is. Het geeft je vitaliteit, stralende energie en warmte.


 

Nicotiana - tabak

bij gevoelloos worden voor emoties, niet meer spontaan kunnen reageren, het verharden van het fysieke lichaam, het niet aankunnen van diepe gevoelens en fijnere fijngevoeligheden.

Geeft een diepe gecentreerde rust in het hart, integratie van fysiek en emotioneel goed voelen door een harmonieuze verbinding met de aarde, goed te gebruiken bij het stoppen met roken.


 

Oregon Grape - zuurbes  

bij het ontwikkelen van vertrouwen, de goede wil van de ander herkennen. Het overwinnen van angst met betrekking tot emotionele vijandigheid.


 

Penstemon - penstemon  

geeft doorzettingsvermogen bij relaties, innerlijke kracht bij tegenspoed, overwinnen van twijfel aan jezelf bij uitdagingen.


 

Peppermint - pepermunt  

om geestelijk wakker en alert te zijn, voor het overwinnen van geestelijke luiheid.


 

Pink Monkeyflower - roze maskerbloem  

bij schaamte, schuld, minderwaardigheid, angst voor intieme gevoelens en afwijzing, het verstoppen van jezelf voor anderen. Geeft je openheid, emotionele eerlijkheid, moed om emotionele

risico's te nemen met anderen.


 

Pink Yarrow - roze duizendblad  

geeft emotionele kracht en balans, voor het overwinnen van emotionele overgevoeligheid en overreactie, voor degenen die psychische en emotionele energie van anderen absorberen.  


Poison Oak - pruikeboomfamilie  

angst voor intimiteit, het beschermen van persoonlijke grenzen, angst voor schending of geweld. Geeft emotionele openheid en kwetsbaarheid, de mogelijkheid om intiem met iemand

om te kunnen gaan en contact te maken.


 

Pomegranate - granaatappel  

bevrijdt de creatieve vrouwelijke geest, versterkt de vrouwelijke creativiteit en warmte vanuit het hart, geeft evenwicht tijdens de overgang.  


Pretty face - triteleia  

zich op het uiterlijk afgewezen voelen, teveel met de fysieke uitstraling bezig, niet in staat zijn de innerlijke schoonheid van de ziel door het lichaam naar buiten te laten komen. Helpt je om

zelfwaardering te krijgen in een juiste verhouding tot het uiterlijk.  


Purple Monkeyflower - donkerrode maskerbloem  

bij angst voor het occulte of voor een spirituele ervaring, angst om zich los te maken van oude familie patronen.


 

Quaking Grass - groot trilgras  

voor groepsharmonie en samenwerking, flexibel zijn in het werken met anderen, helpt om einzelgangers om in grotere groepen of in sociale structuren te werken.


 

Queen Anne's Lace - wilde peen  

als iemand niet wil "zien" hoe werkelijk de dingen zijn, gebrek aan objectiviteit in het psychisch bewustzijn, verstoorde helderziendheid, onevenwichtigheden in de onderste chakra's.


 

Quince - dwergkwee  

voor het ontwikkelen van de kracht van liefde, leren omgaan met ontvankelijke energie.


 

Rabbitbrush - ?  

voor alertheid, scherpe gewaarwording, overzicht voor alle details, het groter geheel kunnen zien. Overweldigd worden door teveel details.


 

Red Clover - rode klaver  

voor balans in emotioneel belaste groepssituaties, een tegengif voor paniek of hysterie, wanneer men te gemakkelijk beïnvloed wordt door paniek en andere groepsgedachten.


 

Rosemary - rozemarijn  

bij vergeetachtigheid, slecht geïncarneerd in het lichaam, gebrek aan warmte, slechte verbinding van de ziel/geest van het lichaam. Helpt om een warme fysieke aanwezigheid te voelen,

levendige persoonlijkheid.


 

Sage - echte salie  

de neiging om levenservaringen als noodlot te zien en als niet-verdiend te beschouwen, het niet begrijpen van de hogere bedoelingen achter de gebeurtenissen in het leven. Helpt je om

de wijsheid uit je levenservaringen te halen.


 

Sagebrush - artemisia  

voor eerlijkheid naar je WareZelf, laten gaan van wat niet essentieel of overbodig is. Het loslaten van valse zelfbeelden of verwachtingen over jezelf.


 

Saguaro - reuzencactus  

geeft je de mogelijkheid om van ouderen te leren, ontvankelijk voor ware geestelijke autoriteit.


 

Saint John's Wort - Sint Janskruid  

voor vertrouwen in spirituele bescherming en begeleiding, helpt bij angstige of verstorende dromen, voor degenen die te open, mededeelzaam en te kwetsbaar zijn. Het helpt om iemands

uiterlijke licht in een innerlijk licht te veranderen.


 

Scarlet Monkeyflower - rode maskerbloem  

geeft moed om krachtige emoties te weerstaan en ze in balans te brengen, voor diegenen die angst hebben voor en zich bedreigd voelen door diepe emoties.


 

Scotch Broom - brem  

voor motivatie en volharding, accepteren van de lessen die het leven bied, overwinnen van pessimisme en wanhoop.


 

Self-heal - gewone brunel  

geeft zelfvertrouwen, vertouwen in de innerlijke gezondheidsscheppende krachten, versterking van het herstellingsvermogen, zonder te letten op de moeilijkheden van de toestand

waarin je verkeert.


 

Shasta Daisy - grootbloemige margriet  

brengt verschillende ideeën samen in een gezamenlijk geheel, voor degenen met een neiging tot verward zoeken, waarbij alles als losse onderdelen gezien wordt in plaats van als

een geheel.


 

Shooting Star - twaalfgodenkruid  

helpt je thuis te voelen op aarde, het overwinnen van vervreemding voor hen die het gevoel hebben er niet bij te horen, mogelijk door een verstoorde geboorte, trauma of abrupte incarnatie

op aarde.


 

Snapdragon - leeuwebek  

voor een levendige, dynamische energie, een gezond libido, verbale communicatie die emotioneel in evenwicht is, bij spanning op en bij de kaken.


 

Star Thistle - zomer centaurea  

om te kunnen delen en voor gulheid, van jezelf iets weg kunnen geven, een innerlijk gevoel van overvloed voelen, tegen gierigheid en om de angst voor gebrek te overwinnen.


 

Star Tulip - katteoortje  

voor innerlijke gevoeligheid en ontvankelijkheid, innerlijk luisteren. Om weerstand tegen het zachtere, meer naar binnen gerichter gevoel te overwinnen. Leren luisteren naar de stem

van het Innerlijke Zelf.


 

Sticky Monkeyflower - kleverige maskerbloem  

je bewust zijn van seksuele kwesties, integratie van gevoelens van menselijke warmte, liefde en seksualiteit. Voor het overwinnen van de angst voor seksualiteit en intimiteit.


 

Sunflower - zonnebloem  

voor het in evenwicht brengen van relaties met vader figuren en met het mannelijke principe in de ontwikkeling van de ziel. Deze remedie ontwikkelt de individualiteit. Voor het overwinnen

van zowel egoïsme als onevenwichtige zelfverloochening.


 

Sweet Pea - pronkerwt  

voor sociale verantwoordelijkheid en sociale binding, helpt met het overwinnen van sociale vervreemding of conflicten, bij angst voor sociale verplichtingen. Geeft je het gevoel erbij te

horen op aarde.


 

Tansy - boerenwormkuid  

voor het nemen van een beslissende actie om zijn/haar doel te bereiken, voor het overwinnen van aarzelingen en trage besluiteloosheid.


 

Tiger Lily - tijgerlelie  

voor samenwerking, hulp en onderlinge steun. Zet vijandigheid en agressie om in positieve actie voor het welzijn van anderen.


 

Trillium - trillium  

werken voor het algemeen welzijn, het opofferen van persoonlijke verlangens, het overwinnen van hebzucht. Deze remedie is waardevol voor diegene die zich gebonden of teruggehouden

voelen door lagere instincten dan hebzucht en machtswellust.


 

Trumpet Vine - trompetbloem  

geeft vitaliteit, kleur en emotionele kracht in zelfexpressie, zelfdiscipline, om zwakheid en levenloosheid in uitdrukking te overwinnen, vooral bij het spreken.


 

Violet - viooltje  

voor openheid naar anderen, het overwinnen van schuchterheid en verlegenheid, speciaal in groepen. Deze remedie helpt je te verbinden met de warmte van een groep mensen.

Helpt mensen die de neiging hebben zich terug te trekken of zich terughoudend opstellen met betrekking tot sociale contacten.


 

Yarrow - duizendblad  

voor versterking van het innerlijke licht en de aura tijdens negativiteit en disharmonie, tegen overgevoeligheid en kwetsbaarheid. Voor iemand die gevoelig is voor krachten en energieën

van buitenaf. Yarrow biedt deze mensen een extra beschermlaag in de aura.


 

Yarrow special Formula  

deze remedie is een combinatie van Yarrow, Arnica en Echinacea. Dit is een algemeen versterkende remedie om de invloeden van schadelijke technologische en negatieve omgevingen

van de moderne wereld aan te kunnen. Tegen stralingen en giftige stoffen in de omgeving. Zowel te gebruiken bij sterke elektromagnetische velden, als bij straling tegen kanker.

Helpt het immuunsysteem te versterken. Aanbevolen wordt 4 daags 4 druppels puur in te nemen.


 

Yellow Star Tulip - gele mormonentulp  

bij ongevoeligheid bij het lijden van anderen, je niet bewust zijn van de gevolgen van je handelingen. Helpt je om je te kunnen afstemmen op de gevoelens en ervaringen van anderen.


 

Yerba Santa - kruiskruid  

verademing bij emotionele spanningen, spiritueel inzicht in emoties. Helpt bij het uiten van menselijke emoties, speciaal bij pijn en bedroefdheid.


 

Zinnia - zinnia  

blijheid, verlichting, bevrijding van spanningen, een speelse houding ten opzichte van het leven, het innerlijke kind accepteren. Voor mensen die te serieus zijn en bij saaiheid.


 

 

 Bachbloesems
 Australische Bush Bloesemcombinaties
 Nederlandse bloesems
Bloesemtherapie
 Terug naar werk- en therapievormen

Mieke
Barendregt-van Wijk
Registertherapeut V.B.A.G.
licentienr. 98 01 01A

 

Top
Adres: Burg. de Withstraat 9, 3732EH, De Bilt.  | E-mail: barendregtlifecoaching.nl